ALU Prozori

Aluminijum je metal i kao svi metali dobar je provodnik toplote, pa su njegova izolatorska svojstva znatno lošija nego kod PVC Prozora, ali je kao metal statički pogodan za zastakljivanje većih površina, kao što su fasade od stakla ali i kancelarijski (poslovni) prostor.

Današnja ALU stolarija se proizvodi sa termo prekidom (termo mostom) pa su toplotne i zvučne karakteristike znatno poboljšane.    

Pored profila sa prekinutim termickim mostom i dalje su u upotrebi i profili BEZ prekinutog termičkog mosta. U estetskom smislu razlike nema izmedju ova dva sistema, dok je znatna razlika u funkcionalnom tj. u smislu toplotne izolacije.

Profili bez termo mosta su veliku primenu našli u izradi unutrašnjih pregrada kako fiksnih tako i otvarajućih jer dozvoljavaju modularni način uredjenja unutrašnjeg prostora.    

Alu stolarija se može prilagoditi otvorima bilo kojih dimenzija, čak i nestandardnim otvorima. I jako lako zadovoljava najzahtevnija arhitektonska rešenja pa je upravo iz tog razloga izbor većine arhitekata u rešavanju raznih poslovnih objekata.

Laka promena boje i tipa profila omogućava brzo i efikasno ispunjavanje najzahtevnijih arhitektonskih zadataka. U modernoj arhitekturi danas koriste se različiti geometrijski oblici, a aluminijum je savršen materijal koji može da ispuni sva ove zahteve i očekivanja.
 


Ugradnja prozora

Osim kvalitetnog prozora ništa manje bitan detalj je ugradnja prozora. Pri ugradnji se moraju ispuniti sve norme da bi konačan proizvod imao najbolju i dugotrajnu funkciju.

Pravilna ugradnja prozora korišćenjem visokokvalitetnih šrafova, ankera i zaptivnih materijala obezbedjuje najbolju hidro, termo i zvučnu izolaciju.