ALU Stolarija

Ono što izdvaja po svojim karakteristikama aluminijumsku stolariju je prvi i jednostavni sinonim, luksuz. Ali nemojte da Vas to zavarava, od nastanka aluminijumskih prozora, pa do sada tehnologija izrade aluminijumskog profila u mnogome je napredovala i smišljeno došla do svih vrata građana što sa dubljim ili plićim džepom. Tako da je za svakog dostupna u okvirima Vaših mogućnosti.

Kako vreme odmiče prozori izrađeni od drveta gube primat na tržištu u odnosu na ALU prozore. Alu prozori su davno bili nesavršeni i monotoni zbog izbora boja i oblika. Danas ALU stolarija je po izboru oblika, boje i kombinacija i načina otvaranja, proizvod doveden skoro do savršenstva.

Aluminijum kao materijal se toliko proširio u upotrebi svuda oko nas, da jedino njegova cena (visoka zbog tražnje samog materijala) odbija još ponekog kupca alu prozora.

Osnovna podela alu stolarije je na profile sa prekinutim termičkim mostom (termo) i profile bez prekinutog termičkog mosta (hladne).
Najvažnija stvar pri izboru alu prozora je odabir serije profila od koje se izrađuje alu stolarija.
Sam izbor alu stolarije bitno da ima što bolje karakteristike, termičke i zvučne. Pored profila, pri izradi alu stolarije vrlo je bitno da alu prozor poseduje kvalitetne EPDM dihtunge i proverene okove.

Ništa manje bitno je da alu prozor ima ugrađeno kvalitetno termoizolaciono staklo proizvedeno prema propisima.

I na kraju, možda i najvažnije, odabir ozbiljne firme sa tradicijom i znanjem da taj alu prozor kvalitetno proizvede, ugradi i da Vam daje garanciju na izvršeni posao. A po isteku garancije obezbedi servis i rezervne delove za ugrađeni alu prozor.

Prednosti ALU stolarije su izrazito izražene pri čišćenju i održavanju, samoj statici i izdržljivosti alu prozora. Velika paleta boja zadovoljava sve zahteve moderne arhitekture. Alu stolarija ima visok stepen termičke i zvučne izolacije.

Alu stolarija se pojavljuje najčešće sa dva načina zaštite, a to su eloksaža i plastifikacija.

   
         
   

Profili sa i bez prekida termičkog mosta, osim klasičnih prozora i vrata, omogućavaju izradu mnogih drugih elemenata:

1. Zastakljivanje terasa
2. Zimskih bašta

1. Klasična vrata
2. Automatska vrata


Pogledajte raspoloživu kartu boje ALU Stolarije